Poljoprerada u stečaju

Bez autora
May 23 2010

Na Trgovačkom sudu u Zagrebu pokrenut je stečaj nad Poljopreradom iz Hrvatskog Leskovca. Nakon toga Sindikat poljoprivrede proglasio je završetak dvomjesečnog štrajka i najavio povratak radnika na posao. Večeras će Uprava Poljoprerade povući zaštitare koji su sprečavali radnicima ulazak u tvornicu, a u ponedjeljak stečajni upravitelj Eduard Miščević preuzima upravljanje nad tvornicom i farmom. Od 103 zaposlenika njih 30 ispunjava uvjete za odlazak u mirovinu i sindikat će im pomoći u tome, a nada se da će ih više od 50 moći nastaviti raditi. Radnici također očekuju da će im biti isplaćene plaće za razdoblje od siječnja do travnja koje im tvrtka duguje. Radnicima čak dvije godine nisu plaćeni ni doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, što ukupno iznosi 12 milijuna kuna.

Poljoprerada u stečajuNa Trgovačkom sudu u Zagrebu pokrenut je stečaj nad Poljopreradom iz Hrvatskog Leskovca.

Nakon toga Sindikat poljoprivrede proglasio je završetak dvomjesečnog štrajka i najavio povratak radnika na posao.

Večeras će Uprava Poljoprerade povući zaštitare koji su sprečavali radnicima ulazak u tvornicu, a u ponedjeljak stečajni upravitelj Eduard Miščević preuzima upravljanje nad tvornicom i farmom.

Ima li nade za spas Poljoprerade?

Od 103 zaposlenika njih 30 ispunjava uvjete za odlazak u mirovinu i sindikat će im pomoći u tome, a nada se da će ih više od 50 moći nastaviti raditi.

Radnici također očekuju da će im biti isplaćene plaće za razdoblje od siječnja do travnja koje im tvrtka duguje. Radnicima čak dvije godine nisu plaćeni ni doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, što ukupno iznosi 12 milijuna kuna.

Na prvom ročištu, održanom 14. svibnja, sudac je odgodio stečaj jer je poslodavac obećao da će u roku od sedam dana vratiti sve dugove, koji ukupno dosežu 100 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik